Στις ΗΠΑ ο Φραγκογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων

4-11-2022

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, αναχώρησε σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Σαν Φρανσίσκο, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 11 του μήνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων.

Μαζί με τον κ. Φραγκογιάννη ταξιδεύουν στο Σαν Φρανσίσκο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής. Την κυβερνητική αποστολή πλαισιώνουν  και 12 εκπρόσωποι/ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του Elevate Greece.

Στόχος του ταξιδιού είναι η προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και η ενδυνάμωση των επαφών με διαπρεπείς Έλληνες και ομογενείς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ειδικά στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Στόχος είναι, επίσης, η παρουσίαση και προβολή στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο, των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων στον τομέα της έρευνας/τεχνολογίας/καινοτομίας.

Οι επαφές των Υφυπουργών Φραγκογιάννη και Δήμα και όλης της αποστολής, περιλαμβάνουν συναντήσεις με επιστήμονες/ακαδημαϊκούς στα Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley και USF, με επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, με εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, καθώς και με πολιτειακούς αξιωματούχους.