Ο ΥΦΥΠΕΞ Φραγκογιάννης συναντήθηκε με την Κοσοβάρα Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Στόχος η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την Πρίστινα

24-10-2022

Στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών  Βαλκανίων και του στόχου της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με την Πρίστινα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, με την Κοσοβάρα Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Rozeta Hajdari.

Η κα Hajdari βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας κοσοβαρική επιχειρηματική αποστολή 19 εταιριών και θα συμμετάσχει, αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σε επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την Enterprise Greece. Στο πλαίσιο του Φόρουμ, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Υφυπουργός κ Φραγκογιάννης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου κοσοβαρικού φορέα προώθησης των επενδύσεων KIESA.

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο κ. Φραγκογιάννης και η κα Hajdari συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών, σε πληθώρα τομέων, στην ενέργεια, τις υποδομές και μεταφορές, τις κατασκευές, τα αγροτικά προϊόντα, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Ειδική αναφορά έγινε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας από την ανάπτυξη ενεργειακών διαδρόμων στην ευρύτερη περιοχή.

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών-twitter