Πρέσβης Αιγύπτου ▪Τετ α τετ με ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτη

19-10-2022

Τον Πρέσβη της Αιγύπτου Omar Amer Youssef υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του o Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των διμερών  σχέσεων, που εδράζεται σε μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού. 

O Υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον Αιγύπτιο Πρέσβη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη στενή διμερή συνεργασία των δύο χωρών και υπογράμμισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, σε σειρά τομέων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία ομογενειακού στοιχείου στην Αίγυπτο, που αποτελεί γέφυρα φιλίας, και στην ενεργό συμμετοχή των ομογενών στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, για την υπό προγραμματισμό επίσκεψή του στην Αίγυπτο, πιθανώς τον ερχόμενο μήνα. Τέλος, τονίστηκε η κοινή βούληση Ελλάδας – Αιγύπτου για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και ενίσχυση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας.

φωτ.Υπουργείο Εξωτερικών