5η Συνεδρίαση Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν

Στην Αστάνα θα μεταβεί ο ΥΦΥΠΕΞ Φραγκογιάννης

17-10-2022

Στο Καζακστάν, θα μεταβεί αύριο 18 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για τη 5η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022. 

Η φετινή συνεδρίαση της Επιτροπής, συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση, στις 6 Οκτωβρίου, 30 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καζακστάν και στέλνει ηχηρό μήνυμα για την πολιτική βούληση των δύο πλευρών να αναπτύξουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και το διμερές εμπόριο.  

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από υψηλόβαθμα στελέχη των αντίστοιχων Υπουργείων. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, ο Υφυπουργός θα υπογράψει, εκπροσωπώντας το ENTERPRISE GREECE, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον αντίστοιχο φορέα του Καζακστάν KAZAKH INVEST, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή σχετικού Πρωτοκόλλου. 

Από την πλευρά του Καζακστάν, στη Συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Yerzhan Yerkinbayev. 

Ο ΥΦΥΠΕΞ θα συναντηθεί, επίσης, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Mukhtar Tileuberdi και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Almas Aidarov.    

Κατά την παραμονή τους στο Καζακστάν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Αστάνα, στις 19 Οκτωβρίου (Kazakhstan Global Investment Roundtable – KGIR 2022).