Στην Τριμερή των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας ο Βαρβιτσιώτης

13-10-2022

Στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών αρμόδιων για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας θα συμμετάσχει αύριο στη Βουλγαρία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν επίσης η Υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Velislava Petrova και η Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ρουμανίας Daniela Grigore Gitman.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν θέματα όπως η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η περιφερειακή συνεργασία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις για την ενεργειακή κρίση και την οικονομία, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, αλλά και για τις δυνατότητες ανοικοδόμησης της χώρας.               

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η πολύ επιτυχημένη Τριμερής Συνάντηση της Αθήνας της 12ης Μαΐου, όπου επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα μεταξύ των τριών χωρών και η διάθεση για περαιτέρω συντονισμό των θέσεών τους στο πλαίσιο της θεματολογίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.