Σχολείο Προκεχωρημένης Επιχειρησιακής Σχεδίασης

12-10-2022

Το Σχολείο Προκεχωρημένης Επιχειρησιακής Σχεδίασης Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε δυο στάδια, από την Έδρα Στρατιωτικών Σπουδών της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΦ.

Το πρώτο στάδιο ήταν διάρκειας οκτώ εβδομάδων  και πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή μορφή ενώ το δεύτερο  ήταν διάρκειας δυο εβδομάδων και πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου «ΖΗΝΩΝ».

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στη παρουσία του Επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Ιωάννη Βασιλάκη, ο οποίος επέδωσε στους συμμετέχοντες το δίπλωμα επιτυχούς παρακολούθησης του Σχολείου.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, επισήμανε ότι το Σχολείο αποτελεί μέρος της ποικιλόμορφης υποστήριξης που παρέχουν οι  Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Εθνική Φρουρά και συμβάλλει αποτελεσματικά στην εδραίωση κοινής διακλαδικής αντίληψης σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

φωτ.ΓΕΕΦ