13ο Διαπεριφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

▪Συμμετείχε ο Διοικητής Ναυτικού ΕΦ

11-10-2022

Στο 13ο Διαπεριφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (ΧΙΙΙ Trans Regional Seapower Symposium,T- RSS) που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από 5 έως 7 Οκτωβρίου συμμετείχε ο  Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, Ναυάρχου Enrico Credendino.

Στο Συμπόσιο, με θέμα «A Blue Cluster Approach in the Ocean Decade», συμμετείχαν πέραν των 50 Αρχηγών Ναυτικού ή εκπροσώπων τους και 100 περίπου διεθνείς οργανισμοί. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την τεχνολογία και την ασφάλεια ως πυλώνες εξασφάλισης ενός κατάλληλου θαλάσσιου περιβάλλοντος, απαραίτητου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας.

Στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Διοικητής Ναυτικού είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους Αρχηγούς Ναυτικού άλλων χωρών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

φωτ.ΓΕΕΦ