Μονάδα τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σχεδιάζει επιχείρηση στην Ελλάδα

Βάσει δημοσιεύματος του ιστότοπου Nordic Monitor

10-10-2022

Δημοσίευμα από τον ιστότοπο Nordic Monitor κάνει λόγο για σχεδιασμό επιχείρησης στην Ελλάδα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος που τους τελευταίους μήνες κατ΄ επανάληψιν  απειλεί με εισβολή σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα κείμενη στην μυστική υπηρεσία MIT για να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, μια σύμμαχο του ΝΑΤΟ και γείτονα.

Η μονάδα της MIT για την ύπαρξη της οποίας δεν έχει ποτέ γίνει παραδοχή δημοσίως, είναι σχετικά ένα νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για να στήσει μια μυστική, στρατιωτικού τύπου επιχείρηση κατά μιας Δυτικής χώρας.

Το σενάριο περιλαμβάνει διάφορες εναλλακτικές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε ελληνικές νησίδες ή βραχονησίδες όπως και μια επιχείρηση τύπου false flag για να δικαιολογήσει μια τουρκική απάντηση. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εξετάζει τις εναλλακτικές που του έχουν υποβληθεί από τον έμπιστό του Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT και ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποια δράση επιθυμεί να αναληφθεί.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στον ιστότοπο Nordic Monitor

φωτ.αρχείου