Ταξίδι στη Μάλτα για τον ΥΠΕΞ

▪Ο επόμενος σταθμός για τον Δένδια μετά την Αίγυπτο, το νησί της Μεσογείου

9-10-2022

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, στη Δημοκρατία της Μάλτας όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μελιταίο Υπουργό Εξωτερικών, Ian Borg.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί  ώρα 12:30 (ώρα Ελλάδος).

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας, Anglu Farrugia.

Kατά την παραμονή του στη Βαλέτα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Μάλτας, George Vella.

Οι συζητήσεις του Υπουργού Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στη Μάλτα αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Αθήνα του τότε Μελιταίου Υπουργού Εξωτερικών, Evarist Bartolo, τον Σεπτέμβριο του 2020.