30ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών ▪Ο Αρχηγός ΕΦ στην τελετή έναρξης

Διοργάνωση – Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ)

5-10-2022

Το 30ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιείται στην Κύπρο από 4 έως 6 Οκτωβρίου. Διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ), με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 45 σύνεδροι από 9 συνολικά χώρες της Ευρώπης, αποτελεί σημαντική ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών και παρέχει την ευκαιρία για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποσκοπώντας εκτός των άλλων στην ανάπτυξη πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της, καθώς και στην προώθηση του πνεύματος του αλεξιπτωτισμού.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΦ, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη», αφού καλωσόρισε στην Κύπρο τους ομιλητές και συνέδρους, αναφέρθηκε στους κίνδυνους για την ασφάλεια και την σταθερότητα στο ήδη ασταθές παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον, ένεκα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Επισήμανε επίσης, την ύπαρξη υβριδικών απειλών και προκλήσεων από διάφορους στρατηγικούς ανταγωνιστές ενώ αναφερόμενος στις Τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ότι, απειλούν το υφιστάμενο περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.  Καταλήγοντας, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το Συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανταλλαγούν απόψεις και θα αναπτυχθούν προβληματισμοί συμβάλλοντας στο πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.

φωτ.ΓΕΕΦ