Στη Νότια Αμερική μεταβαίνει ο ΥΦΥΠΕΞ Κατσανιώτης για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση 2022 της Ομογένειας

30-9-2022

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στη Νότια Αμερική (Άγιος Παύλος, Μπουένος Άιρες, Μοντεβιδέο) κατά το χρονικό διάστημα από 1η έως 9 Οκτωβρίου  με αφορμή την Κληρικολαϊκή Συνέλευση 2022 της Ομογένειας Νότιας Αμερικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2022 στο Μοντεβιδέο.

Κατά την παραμονή του στον Άγιο Παύλο (1 – 2.10.2022), ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί το Μνημείο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και θα έχει πολυάριθμες επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Στη συνέχεια, ο ΥΦΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Μπουένος Άιρες (3 – 6.10.2022) όπου θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Pablo Anselmo Tettamanti. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα εγκαινιάσει έκθεση της Πρεσβείας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θα παραβρεθεί στην επίσημη τελετή μετονομασίας τμήματος κεντρικού πάρκου της πόλης σε «Πλατεία Ελλάδας». Επίσης, θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς, επιχειρηματικούς και εκκλησιαστικούς φορείς.

Τέλος, ο Υφυπουργός θα μεταβεί στο Μοντεβιδέο (7 – 9.10.2022) όπου θα λάβει μέρος στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ομογένειας Νότιας Αμερικής και θα έχει επαφές με τους συμμετέχοντες εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων διάφορων χωρών της Νότιας Αμερικής.