Ημερίδα για την Εφεδρεία ▪Από τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων

28-9-2022

Μια ενημερωτική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 1η του Οκτώβρη ο δραστήριος Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (ΣΣΑΕ). Πρόκειται για την 1η ημερίδα για την Εφεδρεία με θέμα: “Ο ρόλος της ενεργής εφεδρείας στην Ελλάδα – Διδάγματα από τον Πόλεμο στην Ουκρανία”. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Γεώργιος Φίλης και ο Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών Κωνσταντίνος Γρίβας.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών από τους δύο διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές θα γίνει προσέγγιση των σύγχρονων Γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των διεθνών ανακατατάξεων που έφερε ο Πόλεμος στην Ουκρανία, και θα γίνουν σημαντικές αναφορές ως προς την κινητοποίηση της Εφεδρείας στον σύγχρονο πόλεμο σε σχέση με το πάντα επίκαιρο θέμα των Ελληνοτουρκικών  σχέσεων και τα όσα λαμβάνουν χώρα αυτήν την εποχή από πλευράς της εξ Ανατολών γειτονικής χώρας.  

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση από τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων του έργου του και προβολή του σχεδιασμού του για το αύριο της Εφεδρείας στην Ελλάδα και τις προοπτικές βελτίωσής της.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε εφέδρους και μόνιμους στρατιωτικούς αλλά και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα αμυντικά θέματα. Θα λάβει χώρα την 1η Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου – οδός Τερψιχόρης 51, ώρα έναρξης 19:00.