Ανδριανούπολη: Πολλές μετακινήσεις τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων

17-9-2022

Οι μετακινήσεις πολλών τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην Ανατολική Θράκη δημιουργούν εύλογες απορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει. Αναφορικά με αυτές τις μετακινήσεις, αναδημοσιεύουμε σήμερα άρθρο του κ. Λάζαρου Καμπουρίδη, Αντιστρατήγου  ε.α. και με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση των Ελληνοτουρκικών.

Σήμερα σε τουρκικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό και βίντεο με φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων οι οποίες κινούνται προς την Αδριανούπολη / 54 Μ/Κ Ταξιαρχία, διερχόμενα από Νικομήδεια – Κων/πολη. Σχολιαστές της είδησης οι οποίοι εμφανίζονται ως αυτόπτες μάρτυρες και μάλιστα ανάρτησαν και δικό τους φωτογραφικό υλικό κάνουν λόγο για 300 οχήματα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων αρματοφορέων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ρυμουλκούμενων Αντιαεροπορικών Πυροβόλων.

Σχόλια – Εκτίμηση:

Δεν είναι δυνατό από το φωτογραφικό υλικό να επιβεβαιωθεί η είδηση και ειδικότερα ο αριθμός των οχημάτων – μέσων μάχης, ο οποίος όμως εάν επαληθευτεί είναι πολύ μεγάλος.

Εάν η μετακίνηση επιβεβαιωθεί ότι είναι πραγματική, εκτιμάται ότι:

Δεν πρόκειται για οχήματα και μέσα τα οποία επιστρέφουν στις Μονάδες τους από ανακατασκευή.

Πρόκειται για μέσα μάχης τα οποία είχαν αναπτυχθεί στο μέτωπο με τη Συρία και θα είναι η πρώτη φορά από ενάρξεως των επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (2016) που οχήματα και μέσα μάχης Μονάδων της 1ης Τουρκικής Στρατιάς (Τουρκική Θράκη) επιστρέφουν στις μητρικές τους Μονάδες. Μήπως τελικά η Άγκυρα κλείνει το μέτωπο με τη Συρία;