Νίκος Δένδιας: Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, αλλά δεν μας φοβίζει

8-9-2022

Αναφορές στις απειλές των τελευταίων ημερών από την πλευρά της Τουρκίας έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα κατά την ομιλία του στην  Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή την συζήτηση της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, οτι: «Είναι πέραν και του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών. Είναι και πέραν του απαραδέκτου. Χρησιμοποίησα ενώπιον, και επί τούτου ενώπιον της Γαλλίδας Υπουργού Εξωτερικών προχθές, την έκφραση «νταηλίκια» ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα τα οποία είναι και πρωτόγνωρα, πρωτάκουστα. Και δεν αντέχουν σε καμία κριτική και δεν αξίζουν και καμία απάντηση.»

Επίσης, τόνισε πως: «Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό κι όπως επίσης δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πέσουμε νομίζω στην προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων, να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής, Διεθνούς Δικαίου, Διεθνούς νομιμότητας, σε ανατολίτικο καβγά.»

Για να επισημάνει οτι: «Μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας, είναι το καθήκον μας αυτό, αλίμονο, καμιά σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν αναθέτει την υπεράσπισή της σε άλλες δυνάμεις, έστω και τις φιλικότερες» και να καταλήξει λέγοντας: «Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, αλλά δεν μας φοβίζει.»