Η λογοτεχνία της Γεωργίας στο κέντρο της Αθήνας

▪Το “Λογοτεχνικό Σπίτι της Γεωργίας” παρουσιάζεται στο Ζάππειο και οι Γεωργιανοί συγγραφείς συστήνονται στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό μέσα από το Αθηναϊκό Φεστιβάλ Βιβλίου

4-9-2022

Η τέχνη του λόγου είναι πάντα μαγευτική αλλά όταν συνδυάζεται με την ομορφιά του χώρου στο Ζάππειο Μέγαρο και τη δροσιά του Εθνικού Κήπου δίνει μια μοναδική αίσθηση. Η λογοτεχνία έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες με αφορμή το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου των Αθηνών που άνοιξε τις πύλες του για τους λάτρεις της ανάγνωσης και όχι μόνο.  

Μια αξιόλογη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε χθες στην μεγάλη λογοτεχνική έκθεση και συγκεκριμένα στο περίπτερο  των Γεωργιανών συγγραφέων. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Αθήνα έλαβε χώρα η παρουσίαση του έργου  του συγγραφέα ΑΝΤΑΜΑΣΒΙΛΙ ΜΠΕΚΑ (ADAMASHVILI BEKA) με τίτλο “ΟΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ” από τις εκδόσεις Βακχικόν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Έλληνες επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου και εκπρόσωποι της Γεωργιανής Διασποράς Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η Γεωργία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου των Αθηνών με εθνικό περίπτερο και λογοτεχνικό πρόγραμμα. Το Γεωργιανό σταντ θα είναι ανοιχτό έως τις 18 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα από ώρα  18.00 έως τις 22.00.

Ακολούθως, δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την χθεσινή παρουσίαση που με ευγένεια μας παραχώρησε η κα Ani Udzilauri, αρμόδια επί Πολιτιστικών και Μορφωτικών Θεμάτων της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλάδα.

φωτ. από το περίπτερο της Γεωργιανής λογοτεχνίας στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο