Στην Κροατία μεταβαίνει αύριο ο Δένδιας

25-8-2022

Θα μετέχει στο ετήσιο συνέδριο Πρέσβεων, Γενικών Προξένων, Προξένων και Στρατιωτικών Ακολούθων Κροατίας

Στο ετήσιο συνέδριο Πρέσβεων, Γενικών Προξένων, Προξένων και Στρατιωτικών Ακολούθων της Κροατίας (24 – 26 Αυγούστου 2022), κατόπιν πρόσκλησης από τον Κροάτη Υπουργό Εξωτερικών,  Gordan Grlić Radman θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, στο Ζάγκρεμπ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά την παραμονή του στην κροατική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κροατίας, Zoran Milanović.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Κροάτης ομόλογός του.

Οι συζητήσεις του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σε εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σειρά θεμάτων, όπως η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχώς αναπτυσσόμενων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και έπεται των επισκέψεων του Υπουργού Εξωτερικών στην Κροατία τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2022 (στην Pula και στο Dubrovnik αντιστοίχως).

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται 30 έτη από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κροατίας.