Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολείο Μαχητή 2022

19-8-2022

Το Σχολείο Μαχητή για τους οπλίτες της 2022 ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς και Διοικήσεις από 8 έως σήμερα 19 Αυγούστου 2022. Αποτελεί το επιστέγασμα της ατομικής εκπαίδευσης της νέας ΕΣΣΟ και έχει ως κύριο σκοπό τη παροχή των βασικών γνώσεων που πρέπει να κατέχει ένας μαχητής, καθώς και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αυτοπεποίθησης των οπλιτών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως του Σχολείου περιελάμβανε αντικείμενα ατομικής τακτικής, βολές όλων των τύπων με τα ατομικά τους τυφέκια καθώς και ρίψη οπλοβομβίδας και χειροβομβίδας, ασκήσεις μικρών κλιμακίων ημέρα και νύχτα, διαβίωση σε καταυλισμό, εκτέλεση πορείας και άλλα.

Η εκπαίδευση των νέων οπλιτών θα συνεχιστεί στα Ειδικά Σχολεία Ειδικοτήτων, ώστε με την επικείμενη απόλυση της 2021 ΕΣΣΟ και αναλαμβάνοντας πλέον οριστικά την σκυτάλη, να συμβάλουν στην κοινή επιδίωξη για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, τηρώντας το «ουκ ελάττω παραδώσω».

φωτ.ΓΕΕΦ

Βίντεο:ΓΕΕΦ