Τελετή Διαβεβαίωσης Νέων Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξης 2022

27-7-2022

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Μονίμων Υπαξιωματικών αποφοίτων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο, παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη ως εκπροσώπου του Υπουργού Άμυνας  Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου, της Ιεραρχίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, συγγενών και φίλων των νέων Υπαξιωματικών.

Με την διαβεβαίωση τους, οι νέοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), εντάσσονται και επίσημα στις τάξεις της ΕΦ.

Στην Ημερησία Διαταγή του, ο Αρχηγός καλωσόρισε τους νέους Υπαξιωματικούς και σημείωσε ότι με την διαβεβαίωσή τους, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή τους, ως μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Τους επεσήμανε ότι από τώρα και στο εξής, ανήκουν σε ένα δυναμικό οργανισμό που απαιτεί σκληρή και μεθοδευμένη εργασία, συνειδητή πειθαρχία, πιστή εφαρμογή των κανονισμών, προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη καθώς και υπακοή στο σύνταγμα και στις προσταγές της Πολιτείας. Ως εκ τούτου, τόνισε ότι κορυφαία αποστολή τους, θα αποτελεί η υπεράσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. 

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ανέφερε ότι κατά τη φοίτησή στις Στρατιωτικές Σχολές, τους δόθηκαν όλα τα εφόδια για να καταστούν μικροί ηγήτορες, με επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση, με γνώση του αντικειμένου και την αποστολής. Σημείωσε ότι ως Υπαξιωματικοί θα καταστούν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ οπλιτών θητείας και των διοικούντων αξιωματικών γι’ αυτό και ο ρόλος του καθίσταται νευραλγικός.  Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκε πως με τους Διοικητές τους, θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους, θα αφουγκράζεται τις δυσχέρειες και τα προβλήματα τους, θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες τους και καλός αγωγός των ιδεών τους, ως Αρχηγός, συνεργάτης και συνάδελφος. Καταλήγοντας τους κάλεσε να αισθάνονται υπερήφανοι για την ιδιότητα του στρατιωτικού και να παραμείνουν προσηλωμένοι σε αυτή.  

φωτ.ΓΕΕΦ