Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ▪Μαθήματα Εφεδρείας από τους Ειδικούς του είδους

24-7-2022

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παρέδωσε μαθήματα Εφεδρείας με μια νέα δυναμική εκπαιδευτική δραστηριότητα η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 15 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Πάντα μάχιμοι, έτοιμοι να δράσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, οι Έφεδροι της ΛΕΦΕΔ μες στον θερινό καύσωνα όταν όλοι σκέφτονται πως θα πάνε διακοπές και να κάνουν θαλασσινά μπάνια, δεν δίστασαν να φορέσουν την χακί στολή τους, να αρματωθούν και να πραγματοποιήσουν στρατιωτική εξόρμηση αποδεικνύοντας, εκ νέου, ότι για τους ΛΕΦΕΔιτες η εκπαίδευση συνεχίζεται διαρκώς, δεν σταματά ποτέ και πουθενά, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: “Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και δεν παίζουμε!”

Η ΛΕΦΕΔ, υπό την ηγεσία του Γιάννη Σιδηρόπουλου, Προέδρου της και Έφεδρου Ταγματάρχη Πεζικού, που σας έχουμε παρουσιάσει το πολυεπίπεδο προφίλ του μέσα από εκτενές αφιέρωμα στην Στρατιωτική άσκηση «Μακεδονομάχος” και την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (για να δείτε το αφιέρωμα πατήστε εδώ ),  δίνει σάρκα και οστά στον ορισμό του Έφεδρου (Επί Έδρας), όταν κάποιοι άλλοι είναι Έφεδροι μόνο για φωτογραφίες σε εκδηλώσεις, παρελάσεις και μνημόσυνα Πεσόντων ενώ αγνοείται η τύχη τους όσον αφορά ασκήσεις και λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες…

Ακολούθως, παραθέτουμε ένα μικρό περιληπτικό χρονικό της πρόσφατης εκπαιδευτικής δραστηριότητάς τους όπως το αναφέρουν οι ίδιοι οι μαχητές της ΛΕΦΕΔ, με περιγραφικό τρόπο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στον ιστότοπο    lefed.gr   υπό τον τίτλο:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ

“Παρασκευή 15 Ιουλίου λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο αργά την νύχτα μέλη της λέσχης ξεκινάμε προς τα ανατολικά σύνορα της χώρας, περιοχή επαφής με τον προαιώνιο εχθρό του Έθνους.

Σάββατο πρωί με το πρώτο φως βρισκόμαστε στην περιοχή ενδιαφέροντος οργανώνουμε τα της στρατοπεδίας ενώ καταφθάνουν μέλη μας  από την Καβάλα, Ξάνθη καθώς και συνάδελφοι Εθνοφύλακες της περιοχής  και ξεκινάμε άμεσα την εκπαίδευση η οποία αφορά σε βασικά αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει και να εξασκείται συνεχώς ένας σύγχρονος μαχητής. Τακτική ατομική και ομαδική, ενεργοποίηση – λειτουργεία σημείου ελέγχου και σύλληψη, αντιμετώπιση τραυμάτων μάχης επί του πεδίου, μάχη σε αστικό περιβάλλον κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες και σωματική καταπόνηση. Το απόγευμα του Σαββάτου όλο το τμήμα δύναμης δυο διμοιριών Πεζικού ξεκινά την φάση της προέλασης έχοντας συνεχώς εμπλοκές με μικρό τμήμα του εχθρού ο οποίος διεξάγει επιβραδυντικό αγώνα για τρία περίπου χιλιόμετρα και τάσσεται αμυντικά σε ύψωμα που δεσπόζει του άξονα της προέλασης, εκεί το τμήμα ενεργεί επιθετικά προς εξουδετέρωση της απειλής και κατάληψης του υψώματος με την υποστήριξη των όπλων καμπύλης τροχιάς του Τάγματος.

Δόθηκε η ευκαιρία και ασκήθηκαν άπαντες σε διοίκηση που αφορά τον βαθμό τους και ένα κλιμάκιο επάνω καθώς εναλλάσσονταν συνεχώς οι επικεφαλής  δοκιμάζοντας γνώσεις σε τακτικές και ικανότητες ενώ μετά από κάθε ενέργεια γίνονταν ανάλυση του τρόπου και των λαθών που προέκυψαν από τις αποφάσεις που ελήφθησαν και την εκτέλεση αυτών.

Μετά την ενέργεια το τμήμα επέστρεψε από την ίδια διαδρομή μεταφέροντας τραυματίες συναδέλφους κάνοντας γνωστό για ακόμη μια φορά το πόσο δύσκολο είναι ακόμη κι αυτό.

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί λίγο πριν την 20η Ιουλίου;

Γιατί στον Έβρο ταξιδεύοντας περί τα χίλια χιλιόμετρα με προσωπικά έξοδα;

Διότι ο εχθρός θα επιλέξει χρόνο και τόπο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να έχουμε ζήσει τα απλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ο μαχητής, δίψα, πείνα,   πίεση, κούραση, καιρικές συνθήκες.

Διότι θέλουμε να τιμήσουμε με πράξεις όλους όσους αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μη μένοντας μόνο σε μεγάλα και εύκολα λόγια.

Στον Έβρο για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς . Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες, στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής, στους Εφέδρους συναδέλφους, ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε. Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι, πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν.

Δεν ξεχνάμε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεχάσει, γινόμαστε καλύτεροι, γινόμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή.”

φωτ.ΛΕΦΕΔ