Εκδήλωση για τους Ωκεανούς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024»

21-7-2022

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Greece 2024» από τη χώρα μας, το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 18:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014, αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών και νυν Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κλίμα John Kerry.

Η 9η Διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών.

Σημειώνεται ότι η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), κάτι που αναμένεται να αναδειχθεί τόσο στην Διάσκεψη το 2024, καθώς και στην εκδήλωση την προσεχή Δευτέρα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γκαμπόν Michael Moussa Adamo, ο οποίος θα πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική Σίμος Κεδίκογλου.

Επίσης, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Ειδικού Απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα John Kerry, καθώς και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των Διπλωματικών Αποστολών διαπιστευμένων στην Ελλάδα, αρμόδιοι φορείς, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Υπουργείο Εξωτερικών-φωτ.αρχείου