Σύσκεψη αμυντικών θεμάτων στο Βερολίνο

▪Συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του είχε ο ΥΦΕΘΑ

15-7-2022

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο, για θέματα αμυντικών εξοπλισμών, συμμετείχε χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας. Ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο ΠΝ.

Πέραν της φιλοξενούσας χώρας στη σύσκεψη συμμετείχαν εθνικές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αυστρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Benedikt Zimmer, τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας Αντιναύαρχο Carsten Stawitzki και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας Αντιστράτηγο Luciano Portolano.

Επίσης, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Πρέσβυ Μάρα Μαρινάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

φωτ.Υπουργείο Άμυνας