Στο Dubrovnik Forum μεταβαίνει αύριο ο Δένδιας

8-7-2022

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, 9 Ιουλίου 2022, στην Κροατία, όπου θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Dubrovnik Forum» με θέμα «A quest for balance in a world disrupted».

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ομιλητής στο πάνελ με θέμα συζήτησης «Predictability: High in demand, low in supply» (09:45 – 11:00). Στο συγκεκριμένο πάνελ προγραμματίζεται να είναι ομιλητές επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Φιλανδίας, Pekka Haavisto.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM),  Nasser Kamel. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην περιφερειακή συνεργασία και στην ανθρώπινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης στην περιοχή.

To συνέδριο «Dubrovnik Forum» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην ανωτέρω πόλη από το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας και φιλοξενεί συζητήσεις Υπουργών και υψηλών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο σχετικά με μείζονα ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε και στο «Dubrovnik Forum» που διοργανώθηκε πέρυσι (9 – 10 Ιουλίου 2021).