Αποκαλυπτήρια προτομής Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα

2-7-2022

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη (Πεζικού) Κωνσταντίνου Κόκκα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λεπτοκαρυά στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Ι Μεραρχία Πεζικού μαζί με την κόρη του εκλιπόντος κ. Ελένη Κόκκα και παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά. Η προτομή τοποθετήθηκε σε χώρο εντός του Κέντρου Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας Λεπτοκαρυάς, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε Στρατόπεδο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΚΚΑ».

Ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας, ως επικεφαλής Διμοιρίας του 6ου Λόχου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974, στην περιοχή του χωριού «ΚΙΟΝΕΛΙ», στην Κύπρο, υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου κατά την τουρκική εισβολή.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, παρευρέθηκαν συγγενείς του πεσόντα Ήρωα, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής Ι ΜΠ Σάββας Κολοκούρης και εκπρόσωποι της πολιτικής.

φωτ.ΥΠΕΘΑ