Έκθεση Ρουμανικής Παραδοσιακής Φορεσιάς ▪Μια γέφυρα πολιτισμού μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδος

26-6-2022

Η Τέχνη φέρνει τους λαούς πιο κοντά και δημιουργεί γέφυρες Πολιτιστικής επικοινωνίας. Έτσι και οι άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδος φαίνονται σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται με την ευγενική συνδρομή της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Αθήνα.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης για την Ρουμανική Φορεσιά που έχει προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα  το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» ήταν μια  από τις πολλές και ευχάριστες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Διπλωματικό Σώμα της Ρουμανίας σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς.

Η βραδιά τα είχε όλα, έκθεση με Ρουμανικές παραδοσιακές φορεσιές,  χειροποίητες χριστιανικές εικόνες, παρουσίαση λαϊκών χορών και ακολούθως δεξίωση για τους προσκεκλημένους στη βεράντα του πολυχώρου τέχνης «Μελίνα» με νόστιμα εδέσματα και δροσιστικά ποτά.

φωτ. Από αριστερά, η κα Adriana Ciamba, Επιτετραμμένη της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στο κέντρο ο κ. Flocea Darie Silviu, Εθνογράφος-Συλλέκτης και δεξιά η κα Mioara Pitut, Διπλωματική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρουμανίας επί Πολιτικών και Πολιτιστικών θεμάτων

Η όμορφη εκδήλωση που είχε την στήριξη πολιτιστικών συλλόγων από Ρουμάνους και Έλληνες άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέσεις για την πραγματοποίηση μελλοντικών εκδηλώσεων προβολής του Ρουμανικού και του Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών όπως μας τόνισαν η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κα Adriana Ciamba και η κα Mioara Pitut, Διπλωματική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρουμανίας επί Πολιτικών και Πολιτιστικών θεμάτων.

Στο φινάλε της ωραίας βραδιάς η πάντα ευγενική κα Adriana Ciamba μας είπε σχετικά: “Η αποψινή εκδήλωση είναι μια υπέροχη συνεργασία ανάμεσα σε Ρουμανικούς και Ελληνικούς Φορείς με την υποστήριξη της Ρουμανικής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Κοινότητα Ρουμανίας. Έχουμε παραδοσιακές φορεσιές από την Ρουμανία,  εικόνες και Ελληνικούς χορούς. Δείχνει το βάθος των σχέσεων που έχουμε από παλαιά και τη συνεχή βελτίωσή τους. Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ρουμανικής Φορεσιάς της ΙΑ που όλοι εμείς φοράμε απόψε και είμαι πολύ χαρούμενη που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση εδώ στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα».”

Εμείς χαρήκαμε που παρακολουθήσαμε το ωραίο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, τους συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες εκδηλώσεις τους!

φωτογραφίες από την εκδήλωση