ΓΕΕΦ: Επίσκεψη από Ομογενείς Φοιτητές του «American Hellenic Institute»

23-6-2022

Αντιπροσωπεία Ελλήνων ομογενών που φοιτούν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute – ΑΗΙ) κ. Νίκο Λαρυγγάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη από 18 έως 23 Ιουνίου στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση για την αποστολή, το έργο, τις προκλήσεις και τις διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες της Εθνικής Φρουράς.

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία, στην συνεχή αναβάθμιση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επιπλέον, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επεσήμανε τη μακροχρόνια σχέση του ΑΗΙ τόσο με την ΕΦ όσο και με τον ίδιο προσωπικά, συγχάρηκε τον Πρόεδρο του ΑΗΙ για τη συμβολή του στην ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα με τις ΗΠΑ, καθώς και τη σημασία της προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίησης των νέων της ομογένειας στα θέματα του Κυπριακού.

Η αντιπροσωπεία του ΑΗΙ, πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στην οδό Λήδρας, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, στο Φυλάκιο «ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ», στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και στο Κυπριακό Κέντρο για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων (CYCLOPS), όπου τους έγιναν σχετικές ενημερώσεις.

φωτ.ΓΕΕΦ