Στο ΠΝ η απονομή Επάθλων του 59ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου

22-6-2022

Στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στους νικητές του 59ου Ράλλυ Αιγαίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) παρέστησαν μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι από το χώρο της ιστιοπλοΐας.

Στο 59ο Ράλλυ Αιγαίου, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία PERFORMANCE, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ι/Φ PEGA. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που κατακτά την 1η θέση  στο Ράλλυ Αιγαίου, του μακροβιότερου ιστιοπλοϊκού αγώνα στη Ελλάδα.

Το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε τη διοργάνωση του 59ου Ράλλυ Αιγαίου με τη διάθεση υποδομών, καθώς και με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΤΛΑΣ-Ι, ως πλοίο ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η φετινή διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου ήταν αφιερωμένη στη Μνήμη της «Σφαγής της Χίου».