Ο Διοικητής της MARCOM στο ΓΕΕΘΑ

14-6-2022

Τον Διοικητή της Allied Maritime Command (MARCOM) του NATO Vice Admiral Keith Blount CB OBE Royal Navy υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Συμμαχία στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις και αποστολές που έχουν αναληφθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου.

Ακολούθως, ο Διοικητής της MARCOM συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, με τον οποίο συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή του, καθώς και για την συμμετοχή μονάδων του ΠΝ σε αποστολές του ΝΑΤ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

φωτ.ΓΕΕΘΑ