Ειδικές Δυνάμεις ΕΦ ▪Εκπαιδεύτηκαν στο Ισραήλ κατά την άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ 22»

4-6-2022

Προσωπικό από διάφορα όπλα και σώματα της Εθνικής Φρουράς, μετέβηκε στο Ισραήλ από 26 Μάϊου έως 2 Ιουνίου, για να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και να παρακολουθήσει διαδικασίες που εφαρμόζονται στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ) σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Διεθνούς Άσκησης «ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2022».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ισραήλ, Διμοιρία της Διοίκησης Καταδρομών συνεκπαιδεύτηκε με αντίστοιχη Διμοιρία των ΙΕΔ, σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων εντός αστικού περιβάλλοντος τα οποία περιλάμβαναν τακτικές εντός κτηρίων, βολές ελευθέρων σκοπευτών και άλλες βολές, παροχή Α’ Βοηθειών και ενέδρες. Παράλληλα, Ομάδα Μάχης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού συμμετείχε σε εκπαίδευση επί των διαδικασιών που ακολουθούνται στα πεδία βολής και σε άσκηση με πραγματικά πυρά εντός αστικού περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, αξιωματικοί των Τεθωρακισμένων και του Πυροβολικού εξασκήθηκαν στις τακτικές των όπλων τους, ενώ το τεχνικό προσωπικό διοικητικής Μέριμνας παρακολούθησε διαδικασίες λογιστικής υποστήριξης των ΙΕΔ.

Η συμμετοχή του προσωπικού στην εν λόγω εκπαίδευση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, πέραν της απόκτησης πρόσθετων εμπειριών, ανέδειξε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ΕΦ και των ΙΕΔ.

φωτ.ΓΕΕΦ