Στη Βοσνία και  Ερζεγοβίνη μεταβαίνει ο Δένδιας

30-5-2022

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στη Βοσνία και  Ερζεγοβίνη, όπου αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Σεράγεβο:

Με την ομόλογό του, Δρ. Bisera Turković, Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Θα λάβει χώρα κατ΄ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες. Κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 11:45 (τ.ω)

Με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija, ο οποίος θα  παραθέσει γεύμα εργασίας προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Με τα μέλη του συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ειδικότερα, με τον Šefik Džaferović (Πρόεδρο) ώρα 13:00, τον Željko Komšić ώρα 13:50 και τον Milorad Dodik ώρα 16:30.

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Josip Brkić.

Με την Δήμαρχο της Πόλεως, Benjamina Karić.

Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή.