Εθνική Φρουρά: Ετήσια Βολή Ατομικού Τυφεκίου Ευγενούς Άμιλλας Μονάδων Εθνοφυλακής

▪συμμετοχή Ομάδας Εθνοφυλάκων των Ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων

26-5-2022

Η Ετήσια Βολή Ατομικού Τυφεκίου Ευγενούς Άμιλλας μεταξύ Εθνοφυλάκων πραγματοποιήθηκε χθες στο πεδίο βολής Κόρνου. Την παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.  

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός και αποσκοπεί στην ανάπτυξη πνεύματος ευγενούς άμιλλας και ενδυνάμωσης των δεσμών εντός της ΕΦ, έλαβαν μέρος οι ομάδες των Μονάδων Εθνοφυλακής καθώς επίσης και ομάδα από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Σύναψης Ειδικής Συνεργασίας – Σύσφιξης Σχέσεων», μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής της ΕΦ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  

Η διαγωνιστική βολή, πραγματοποιήθηκε με τα ατομικά τυφέκια των εθνοφυλάκων τύπου G3A3/A4, με σταθερά σκοπευτικά από την απόσταση των 300 μέτρων. Με την ολοκλήρωση της βολής, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των διακριθέντων, ανά κατηγορία, ομάδων και εθνοφυλάκων από τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ενώ επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, όπως αναφέρει ανακοίνωση από το ΓΕΕΦ. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 81 ΤΕΘ, την δεύτερη η ομάδα του 71 ΤΕΘ ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 42 ΤΕΘ.

φωτ.ΓΕΕΦ