Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ▪Το Χατ-Τρικ στο χώρο των Βετεράνων Ελλήνων Commando

Όταν η εμπειρία και η καλή διάθεση να προσφέρεις αναγνωρίζεται…τότε ψηφίζεται και επανεκλέγεται τρις στις αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων

25-5-2022

Ο ένδοξος χώρος των Ελληνικών  Ειδικών Δυνάμεων πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Diplomatic Point. Το έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψιν, ότι ο συγκεκριμένος χώρος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού από εμάς. Σε αυτόν τον ιστότοπο, δεν γράφουμε μόνο για στρατιωτικές ασκήσεις που εκτελούνται άψογα και με ακρίβεια από τα εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά δημοσιεύουμε παράλληλα και εκτενή αφιερώματα για τους Βετεράνους Καταδρομείς μας, τους έμπειρους παλαίμαχους πρασινομπερέδες που είναι πάντα έτοιμοι και στη θέση τους να μας δώσουν τα φώτα και τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν από την πολυετή εμπειρία στις Ειδικές Δυνάμεις οποτεδήποτε τους το ζητήσουμε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων που αν και επισήμως έχουν βγάλει τη στολή παραλλαγής, στην μάχιμη καρδιά τους είναι γραμμένη ανεξίτηλα η επιγραφή: “Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ” και έτσι θα παραμείνει μέχρι τέλους…

Πριν λίγο καιρό, δημοσιεύσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων  (ΠΟΕΔ). Η Ομοσπονδία αποτελεί τον καθρέφτη των παλαίμαχων Ελλήνων κομάντο καθώς απαρτίζεται από πλήθος Λεσχών Καταδρομέων και τα μέλη της είναι βαθύτατοι γνώστες του χώρου των Ειδικών Δυνάμεων. Κατά την διαδικασία του ρεπορτάζ, είχαμε την τύχη να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους, μεταξύ άλλων, και δύο υπέροχοι Ειδικοδυναμίτες, άντρες που χαίρεσαι πραγματικά να τους γνωρίζεις και να συνομιλείς μαζί τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταγματάρχης ε.α. κ. Δημήτριος Γεωργάκης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕΔ  κ. Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης. Κοντά τους μάθαμε τι σημαίνει “Καταδρομικό Πνεύμα” και εκτιμήσαμε πλήρως την συγκριτική ανωτερότητα των Ελλήνων Κομάντο.  Για να δείτε το αφιέρωμα στην ΠΟΕΔ, πατήστε   εδώ

φωτ. από την Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή  8 Μαΐου 2022, την Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιό της μετά την τριετή θητεία του. Συμμετείχαν εκλέκτορες απ΄ όλες τις Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και της Κύπρου. Από τη Λάρισα υποψήφιοι για το ΔΣ/ΠΟΕΔ  ήταν ο Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Γεωργάκης και ο πρώην Πρόεδρος της ΛΕΚ Λάρισας Δραγανιδάκης Δημήτρης. Στην εκλογική διαδικασία πλειοψήφησε  ο  Σχης Δημήτρης Γεωργάκης.

φωτ. από την Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων

Στην σύγκλιση των εκλεγέντων για την συγκρότηση του  ΔΣ σε σώμα, ομόφωνα και πανηγυρικά επανεκλέχθηκε ο Σχης Δημήτρης Γεωργάκης,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων. Ο Δημήτρης Δραγανιδάκης ανέλαβε υπεύθυνος Θεσσαλίας.

Mετά τις εκλογές, ο εκ νέου, Πρόεδρος Δημήτρης Γεωργάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου, από τα μύχια της ψυχής μου τις θερμότερες ευχαριστίες, σε όλους τους συνέδρους και ιδιαίτερα στους εκλέκτορες  για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και για τρίτη αλλά τελευταία  φορά για μένα, με τη βούληση της ψήφου σας με αναδείξατε Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Σας διαβεβαιώνω, παρόλο που το βάρος που αναλαμβάνω είναι δυσανάλογα μεγάλο, καθώς επίσης και οι ευθύνες, θα λειτουργήσω και θα συμπεριφερθώ όπως δήλωσα και στο συνέδριο μας, συλλογικά και  συναδελφικά ως πρώτος μεταξύ ίσων.

Οι πολιτικοί, οικονομικοί και εθνικοί καιροί είναι δύσκολοι, ώρα να δείξουμε ότι είμαστε και ενωμένοι και μάχιμοι και δυνατοί.

Θεωρώ δεδομένη, όπως και πριν έτσι και τώρα, τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων μας ανεξαιρέτως, όλων των Λεσχών Καταδρομών  για την επίτευξη των κοινών μας σκοπών  και επιδιώξεων  της Ομοσπονδίας. (Να κρατάμε το φρόνημα  υψηλό και να διατηρούμε,  όχι μόνο  το καταδρομικό  μας πνεύμα,  αλλά και τον Κοινωνικό  και Εθνικό,  μας χαρακτήρα).»

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Μαΐου 2022 έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΤΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΚΥΡΑΛΕΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΥΠ. ΑΣΚΗΣΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ UEP:  ΠΟΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΥΠ. ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ: ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΑΤΖΗΚΤΩΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων

Εμείς συγχαίρουμε τους εκλεγέντες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, να έχουν καλή επιτυχία στο έργο τους και ευχόμαστε πάντα:  “Ψηλά, Ψηλά τα Πράσινα Μπερέ!”