Ημερίδα: Ο Άνθρωπος Επίκεντρο της Εθνικής Φρουράς

25-5-2022

Ημερίδα με τίτλο «Ο Άνθρωπος Επίκεντρο της Εθνικής Φρουράς» διοργάνωσε η Διεύθυνση Στρατολογίας (ΔΣΛ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς την Τρίτη, 24 Μάϊου, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΦ.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, στην παρουσία του Γενικoύ Διευθυντή του ΥΠΑΜ, κ. Αντρέα Λουκά, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκε η ιεραρχία του ΓΕΕΦ και την παρακολούθησαν στελέχη της ΕΦ που ασχολούνται με θέματα προσωπικού.  

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό ίδρυμα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου και περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στις θεματικές ενότητες των προσωπικών δεδομένων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της διάστασης του φύλου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι πιο κάτω θεματικές διαλέξεις:

«Το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων στην ΕΦ», από την Επίτροπο Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κα. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου. 

«Σεξουαλική παρενόχληση και παρενόχληση στον χώρο εργασίας», από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Μαρία Στυλιανού́ – Λοττίδη.

«Η ισότητα των φύλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΚΔ για την εφαρμογή του Ψηφίσματος 1325  των Ηνωμένων Εθνών», από τη λειτουργό του Γραφείου της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, κα. Άντρη Σάββα.

«Η διάσταση του φύλου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό το φως του Ψηφίσματος 1325 των Ηνωμένων Εθνών», από την Ταγματάρχη (ΝΟΜ) Πάντζου Ειρήνη του ΓΕΕΦ/ΔΣΛ.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, διεξάχθηκε συζήτηση στη βάση ερωτήσεων τις οποίες έθεσε το ακροατήριο στις ομιλήτριες.

φωτ.ΓΕΕΦ