Ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ρουάντα αύριο στην Αθήνα – Συνάντηση με Δένδια

19-5-2022

O Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση στην Αθήνα αύριο Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουάντα, Vincent Biruta, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη είναι ανταποδοτική προς την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη Ρουάντα, στις 4-5 Νοεμβρίου 2021. Κατά την επίσκεψη εκείνη υπεγράφησαν δύο Μνημόνια Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, το πρώτο για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και το δεύτερο στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα περί ώρα 12:50.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην ανάπτυξη τις διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Ρουάντα, και στις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξελίξεων στην Υποσαχάρια Αφρική.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρουάντα στην Ελλάδα  εντάσσεται στην εντατικοποίηση των επαφών της χώρας μας με κράτη της Υποσαχάριας Αφρικής, υπό το πρίσμα της αναβάθμισης της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή.