“Ελευθέρια 2022” σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο με παρουσία του Α/ΓΕΣ

18-5-2022

Στο πλαίσιο εορτασμού της 102ης επετείου των «Ελευθέριων 2022» έλαβαν χώρα εκδηλώσεις στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») το διήμερο 14-15 Μαϊου.

Το Σάββατο 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα «Ελευθέρια 2022» στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Οι εκδηλώσεις περιέλαβαν Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη, κατάθεση στεφάνων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το απόγευμα ο Αρχηγός ΓΕΣ, προσκεκλημένος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου συμμετείχε στην αφή της φλόγας της έναρξης των αγώνων «VIA EGNATIA RUN», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Την Κυριακή 15 Μαΐου έλαβαν χώρα τα «Ελευθέρια 2022» στο Διδυμότειχο, τα οποία περιέλαβαν Θεία Λειτουργία-Δοξολογία στον Ι.Μ.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας, τελετή εγκαινίων του Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων, κατάθεση στεφάνων, μετονομασία της οδού «Νίκης» σε οδό «XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού» και ανακήρυξη του Αρχηγού ΓΕΣ από το Δήμο ως Επίτιμο Δημότη της πόλης, για την προσφορά του στην προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή. Στις εκδηλώσεις, πέραν του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, συμμετείχαν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

φωτ.ΓΕΣ