Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης

11-5-2022

Με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης (George James Tsunis) συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Νικόλαος Χαρδαλιάς. Παρών στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος.

Κατά τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Η.Π.Α, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν, επίσης, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ.

φωτ.Υπουργείο Εθνικής Άμυνας