Σε Γερμανία και Σουηδία ο ΥΦΥΠΕΞ Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης

11-5-2022

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης θα μεταβεί στο Βερολίνο, στις 12 Μαΐου, επικεφαλής του 5ου γύρου Διυπουργικών Διαβουλεύσεων του Σχεδίου Δράσης για τη διμερή συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας, που υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών το Δεκέμβριο του 2016. 

Στόχος του Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Γερμανίας είναι η διαρκής ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και η συνεργασία προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της ενωμένης Ευρώπης.  

Στις διαβουλεύσεις θα συμμετάσχουν, επίσης, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, τα Υπουργεία Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης και Ασύλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Στις 13 Μαΐου, ο ΥΦΥΠΕΞ θα επισκεφθεί τη Στοκχόλμη, όπου θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Σκανδιναβικών Υποθέσεων Anna Hallberg. Κατά την παραμονή του στη σουηδική πρωτεύουσα, ο Υφυπουργός θα εγκαινιάσει το τοπικό παράρτημα του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας σουηδικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού προώθησης σουηδικής επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων «Business Sweden».

Στην ατζέντα των επαφών του κ. Φραγκογιάννη στη Σουηδία θα βρεθεί η ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Σουηδία σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.