Τετ α τετ Δένδια με την ΥΠΕΞ της Κένυας αύριο στην Αθήνα

8-5-2022

Την Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κένυας, Raychelle Awour Omamo θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, 9 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Κατόπιν οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν «Μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κένυας για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης».

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί ώρα 13:55. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις  αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση  των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η Κένυα είναι μη Μόνιμο Μέλλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22.

Η πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών προς την Υπουργό  Εξωτερικών της Κένυας, εντάσσεται  στο πλαίσιο  των συνεχιζόμενων επαφών με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί τον Ιούνιο του 2021, στη Ρώμη, στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους».