ΕΦ: Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με Γερμανία

3-5-2022

Το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων  υπογράφηκε σήμερα στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Η τελετή υπογραφής του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από το Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, Συνταγματάρχη Arnt Kuebart και του Διευθυντή Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχη Λουκά Χατζηκωστάντα, στην παρουσία του επικεφαλής του τμήματος Ασφάλειας και Διμερών Σχέσεων Dr. Gregor Hain και του διαπιστευμένου Ακόλουθου Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Γερμανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ), Συνταγματάρχη Axel Putz.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΦ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και διμερών επαφών για προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της ΚΔ και της Γερμανίας.

Η υπογραφή του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας με την Γερμανία αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η ΕΦ, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο ΓΕΕΦ, ο Συνταγματάρχης Arnt Kuebart, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών και συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας καθώς επίσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και Ουκρανία.

φωτ.ΓΕΕΦ