Στο Αργυρόκαστρο αύριο ο ΥΦΥΠΕΞ Οικονομικής Διπλωματίας Κώστας Φραγκογιάννης

26-4-2022

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο, στις 27 και 28 Απριλίου, σε συνέχεια πρόσκλησης από την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας Mirela Kumbaro, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στα Τίρανα, τον περασμένο Οκτώβριο.   

Στόχος της επίσκεψης είναι η τόνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε διασυνοριακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και η στήριξη της τοπικής ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος, με την οποία θα εγκαινιάσουν από κοινού την Εμπορική Έκθεση που συνδιοργανώνουν τα τοπικά Εμπορικά Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, καθώς και τις εργασίες του σχετικού επιχειρηματικού φόρουμ, την Πέμπτη 28 Απριλίου.   

Ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί, επίσης, εγκαταστάσεις ομογενειακών επιχειρήσεων στην περιοχή και θα έχει συνάντηση εργασίας, στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, με Έλληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που τους απασχολούν. 

Κατά την παραμονή του στην περιοχή, ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, καθώς επίσης με τους Δημάρχους Αργυροκάστρου, Δρόπολης και Πωγωνίου, και Φοινικαίων, με τον Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου και με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, ΟΜΟΝΟΙΑ.