8η Σύνοδος Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας

14-4-2022

Η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας–Ινδίας θα συνεδριάσει αύριο στην Αθήνα, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και την Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Anupriya Patel. Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής θα υπογραφεί επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Ινδίας Invest in India.

Πρόκειται για την 8η Σύνοδο της Επιτροπής – η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί, το 2016 – η οποία επιβεβαιώνει το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, το Μάρτιο του 2022.

Στην ατζέντα των εργασιών της Επιτροπής, θα βρεθούν τα θέματα της ενίσχυσης των διμερών εμπορικών συναλλαγών αγαθών και υπηρεσιών, της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές, της βελτίωσης αεροπορικής και θαλάσσιας διασύνδεσης καθώς και της ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.  

Υπουργείο Εξωτερικών-φωτ.αρχείου