Ημερίδα για το Δίκαιο των Ενόπλων Συγκρούσεων

14-4-2022

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ημερίδα με τίτλο «Θεμελιώδη Ζητήματα του Δικαίου των Ενόπλων Συρράξεων». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης και ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν η ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπίες αξιωματικών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δικαστικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι πιο κάτω διαλέξεις:

«Βασικές έννοιες και αρχές του δικαίου των ενόπλων συγκρούσεων», από τον Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη, Ειδικό Επιστήμονα Διδασκαλίας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η στοχοθέτηση στο δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε καιρό ενόπλων συγκρούσεων», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, διεξάχθηκε συζήτηση στην βάση ερωτήσεων τις οποίες έθεσε το ακροατήριο στους καθηγητές που παρουσίασαν τις διαλέξεις.

φωτ.ΓΕΕΦ