Μονάδες των ΕΔ σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Αγαθονήσι επισκέφθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ

13-4-2022

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «ΜΥΚΑΛΗ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε Ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σήμερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκέφθηκε συγκεκριμένα :

Το Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ (ΠΖ) ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στην Σάμο.

Το Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΛΟΧΙΑ (ΠΖ) ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ» στην Ικαρία.

Το ΕΦ «ΦΟΥΡΝΩΝ», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσέων κ. Δημήτριο Καρύδη.

Το ΕΦ «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ» και την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» (πατήστε εδώ). Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Ο Α/ ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψή του ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό και τους Εθνοφύλακες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν ως «Φρουροί του Αιγαίου» στις ακριτικές Μονάδες των νησιών.

Επιπλέον, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της Μαχητικής Ικανότητας και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους.

φωτ.ΓΕΕΘΑ