Ειδικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς ▪Έδωσαν δυναμικό παρών στην άσκηση ΩΡΙΩΝ 22

9-4-2022

Άριστες εντυπώσεις άφησε η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) συμμετέχοντας με το προσωπικό της στην Πολυεθνική Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων  «ΩΡΙΩΝ – 22» που διεξήχθη στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα η ΕΦ έλαβε μέρος στην άσκηση με δυο Αξιωματικούς για επάνδρωση του ασκούμενου επιτελείου και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ) της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) και Ομάδα της Μοίρας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ), της Διοίκησης Ναυτικού (ΔΝ). Ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, της Γενικής Επιθεώρησης Εθνικής Φρουράς εκπροσώπησε την ΕΦ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στην Νέα Πέραμο Αττικής κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day).

Το σενάριο του «ΩΡΙΩΝΑ 22» περιλάμβανε την σχεδίαση και εκτέλεση αντικειμένων Έρευνας – Διάσωσης μάχης, καθοδήγηση πυρών αεροπορίας και πυροβολικού, τακτική ελεύθερων σκοπευτών, συνεργασία με τα πληρώματα σκαφών σε θέματα διαδικασιών και κινήσεων των πλωτών μέσων για υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων, εκτέλεση μη συναινετικής νηοψίας, εκκαθάριση εχθρικής ακτής και επιχείρηση διείσδυσης σε εχθρική περιοχή με άλμα ελεύθερης πτώσης.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών της ΕΦ, αποτελεί μέρος της συνεχόμενης εκπαίδευσης  του προσωπικού των ΟΕΕ της ΔΚΔ και της ΔΝ, με τις Ειδικές Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών κρατών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

φωτ.ΓΕΕΦ