Εθνική Φρουρά: Απονομή Πράσινου Μπερέ σε ΔΕΑ και ΣΥΟΠ

6-4-2022

Η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) Καταδρομείς (ΚΔ) και νέους ΣΥΟΠ Καταδρομείς της 9ης Σειράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο Στρατόπεδο «Αντγου Γεώργιου Κατσάνη» στο Σταυροβούνι παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη. Παρευρέθηκαν επίσης, η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και οι οικογένειες των νέων στελεχών Καταδρομέων.

Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους ΚΔ, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίπονης βασικής εκπαίδευσης την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις ΚΔ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες ΚΔ, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα.

Ακολούθως, οι νέοι ΔΕΑ και ΣΥΟΠ ΚΔ θα τοποθετηθούν στις Μονάδες ΚΔ, όπου μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουν την επιχειρησιακή εκπαίδευση και σε άλλα αντικείμενα ΚΔ.

φωτ.ΓΕΕΦ