Με τον Ολλανδό ομόλογό του θα συναντηθεί αύριο ο Δένδιας

▪Ουκρανικό, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο των συνομιλιών

3-4-2022

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο 4 Απριλίου 2022, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstra. Oι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί ώρα 12:05. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, οι συνομιλίες θα καλύψουν και τις ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Η επίσκεψη του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ έπεται της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδία, το 2019, και της επίσκεψης του Ολλανδού ομολόγου του, Mark Rutte, στην Ελλάδα, το 2021.