Έφεδροι – Εθνοφύλακες σε εκπαιδευτική αναβάθμιση

3-4-2022

Οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, με κύριο στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων του, άρχισαν εκ νέου από 15 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΦ.

Οι παρουσιάσεις διεξάγονται παράλληλα σε όλους τους Σχηματισμούς και Διοικήσεις και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιχειρησιακή συγκρότηση, διεξαγωγή επιχειρησιακών βολών μάχης και εκπαίδευση σε αγώνα κατοικημένων τόπων. Περιλαμβάνουν επίσης, επιμόρφωση στις διαδικασίες εφεδρείας και εθνοφυλακής για όσους τακτοποιήθηκαν επιστρατευτικά ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν το 2021, ώστε να καλούνται για υπηρεσία στην ΕΦ οι ανένταχτοι έφεδροι.

Την εκπαίδευση, παρακολουθεί ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, διαπιστώνοντας την αθρόα προσέλευση και την εθελοντική, πολλές φορές, συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η οποία αναδεικνύει το ενδιαφέρον των εφέδρων και εθνοφυλάκων και παράλληλα, τη σημασία της συμβολής τους στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΦ.

Οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, ενώ έχουν επαναπρογραμματιστεί οι παρουσιάσεις που αναβλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της πανδημίας.

φωτ.ΓΕΕΦ