Αποκαλυπτήρια Προτομής του Λοχαγού Ιατρού Φωκά Φωκά – Ορκωμοσία νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

31-3-2022

Στις τελετές αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Λοχαγού Ιατρού Φωκά Φωκά και Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) που πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ» στη Θεσσαλονίκη παρέστη την Τρίτη 29 Μαρτίου, ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Με την τελετή των αποκαλυπτηρίων της Προτομής, αποδόθηκε η οφειλόμενη Τιμή στον Λοχαγό Ιατρό Φωκά Φωκά, ο οποίος με τις πράξεις και την αυτοθυσία του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων της Στρατιάς Μικράς Ασίας αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο Αξιωματικού και Ιατρού για τους Μαθητές της Σχολής. Την εν λόγω Προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης και Επίκουρος Καθηγητής Άρης Κατσιλάκης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε τα ξίφη στους Ορκισθέντες. Αποφοίτησαν συνολικά 9 νέοι Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Κτηνιατρικού, Φαρμακευτικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων ένας από την Αλβανία. Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

– Τέσσερις (4) στο Στρατό Ξηράς.

– Μία (1) στην Πολεμική Αεροπορία.

– Μία (1) στο Πολεμικό Ναυτικό.

– Τρείς (3) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Τις τελετές τίμησαν με την παρουσία τους o Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών του ΑΠΘ Βασίλειος Κουκουλιάτας ως εκπρόσωπος του Πρύτανη του ΑΠΘ, ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγος Δημοσθένης Κωστόπουλος ως εκπρόσωπος του Διοικητή Γ΄ΣΣ και ο Διευθυντής της ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου. Στις τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γλύπτης της Προτομής Άρης Κατσιλάκης, συγγενείς του Λοχαγού Φωκά Φωκά και οικείοι των νέων Αξιωματικών.