Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα ▪Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας

30-3-2022

Επετειακή συνάντηση μεταξύ της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, κ. Anar Huseynov πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων,  με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, η Αντιπρόεδρος κυρία Ασημίνα Σκόνδρα, ο Γραμματέας κ. Μιχαήλ Κατρίνης, και τα μέλη της κ. Γεώργιος Μουλκιώτης και κ. Γεώργιος Λαμπρούλης.

Κατά τη συζήτηση που διαμείφθηκε, οι Έλληνες βουλευτές εξήραν τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στον χώρο της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Επίσης τονίστηκε ότι υφίστανται σημαντικές προοπτικές αμοιβαίας υποστήριξης υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ανακοινώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα αποτελεί στέρεη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ιδίως μέσω ανταλλαγών μαθητών και σπουδαστών.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για αύξηση των ανταλλαγών επισκέψεων τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων.

φωτ.Βουλή των Ελλήνων