Ημερίδα της ΣΕΘΑ: Στρατηγικές Επιλογές του Ελευθέριου Βενιζέλου στην εξωτερική πολιτική

30-3-2022

Ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές Επιλογές του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Εξωτερική Πολιτική» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) του ΓΕΕΘΑ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, και στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο ΥΠΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.

Τις συζητήσεις συντόνισαν ο Καθηγητής Κοινωνικής Μορφολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμος Καραμπελιάς και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης, ενώ κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας ήταν:

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς  Κωνσταντίνα Μπότσιου.

Ο Διευθυντής Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Σωτήριος Ριζάς.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ε.α  Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος.

φωτ.ΓΕΕΘΑ