Εκδήλωση ▪O Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Βαρβιτσιώτη

30-3-2022

Εκδήλωση με τίτλο «O Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στις 7.30 μ.μ., στον πολυχώρο του Apolis (Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη), με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής του Εθνικού Διαλόγου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων και ειδικών στον τομέα των διεθνών σχέσεων και αμυντικής ανάλυσης.

Η συζήτηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, θα περιστραφεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τα ζητήματα στρατηγικής και ενεργειακής αυτονομίας, την ευρωπαϊκή άμυνα, την ανθρωπιστική κρίση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

– o Διευθυντής IGA και Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Φίλης

– η Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο George Washington University Ειρήνη Χειλά

– ο Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, επίτιμος διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Βασίλειος Μαρτζούκος.